1718204605517

Annika Guldroth Tech-vecka I Las Vegas

2024-06-18 0 Comments

Las Vegas - en stad i neon, i öknen som aldrig sover

Det vanligaste smeknamnet är ”Sin City” (syndens stad) men Las Vegas är spanska och betyder ”The Meadows”, ängarna. Las Vegas ligger i en av USA:s största öknar som kallas Mojaveöknen. I snitt spelar en Las Vegas-besökare 527 dollar under sitt besök och de stannar ca 3,5 natt i snitt. 20% av besökarna kommer från andra länder än USA. Förutom party, shower och casinon så kan man shoppa, besöka ett exotiskt aquarium eller ge sig ut på vägarna och uppleva karga ökenlandskap och Grand Canyon. 

En Tech-vecka i Vegas. 

1718204605435

.conf24 Splunk>

I veckan har jag vistats i Las Vegas och haft bl a två fascinerande möten med James Hodge, GVP, Chief Strategic Advisor och Jaana Nyfjord Field, CTO, Strategic Advisor. Hur samarbetet mellan Splunk och Cisco fungerar och hur de integrerar Splunk AI-modeller och processer. AI är huvudämnet tillsammans med säkerhet och företags möjligheter. 

Mötena fortsätter och jag möter även deras partner Arrow ECS Sweden och Marie Andersson, Business Development Manager. 

Splunk är en dataplattform som förenklar uppgiften att samla in och hantera enorma volymer av data som används för affärs- och webbanalys, apphantering och säkerhet. 

Cisco är specialiserade på tekniska marknaden inom nätverk och domänsäkerhet. 

Arrow är ett technology enablement-företag som levererar innovativa IT-lösningar. 

Mellan mötena har jag klämt in några träningspass på hotellets gym, jag bodde på The Venetian Resort Las Vegas, vilket var ett fantastiskt hotell. Jag fick även uppleva The Sphere Experience, atriumet och den uppslukande filmen ”Postcard from Earth”, om jorden och dess början och undergång. 

Jetlagen slog in så jag har varit mer vaken än sovit, jobbat och haft möten. Men jag unnade mig en liten shoppingrunda till en stor outlet. Jag som älskar värme och sol, det var 41 grader, slog mig ner i en solstol i poolområdet när tillfälle gavs. 

Det har varit en givande vecka med så många bra möten och fantastiska upplevelser. 

 

hotel lasvegas

”Veckans företag”

Splunk och dess proffsiga och välarrangerat event .conf Splunk 24 

”Veckans höjdpunkt” 

Träffa alla dessa kvinnor från Splunk och Arrow. Vi kommer att följa upp med en artikel ”På Stan” med dem efter sommaren. 

Annika Guldroth

VD och grundare, IT Media Group

IMG – ett mediehus med fokus på IT och kunskap där Sverige har en hög kapacitet inom innovation. Visionen är att sprida ett flöde av relevant innehåll, information och kunskap till rätt målgrupp och detta helt fritt från betalväggar. Våra sajter riktar sig mot olika branscher som gärna läser om IT, Tech och Digitaliering och våra kunder är marknadsförare och ledningspersoner som vill få mer expondering och varumärkesbygga sitt företag.