AI-verktyg som effektiviserar din digitala marknadsföring

AI-verktyg som effektiviserar din digitala marknadsföring

2023-11-29 0 Comments

AI har växt fram med stora steg det senaste året och det finns många hjälpmedel som är till din nytta. Genom att använda olika AI-verktyg kan du jobba mer effektivt och snabbare. I det här inlägget berättar vi mer om hur du kan använda AI i ditt arbete.  

Transkribering av text

Att jobba med transkribering av ljud och video till text tar lång tid och kräver långvarigt fokus. AI kan transkribera text på ett korrekt och snabbt sätt vilket kommer spara resurser och tid för dig. Det finns flera olika AI-verktyg som kan transkribera din text gratis, ett exempel är Words egna transkiberingsfunktion eller Google Bard. 

Skapa innehåll

Du kan även skapa innehåll på ett mer effektivt sätt och i en större mängd. Det kan hjälpa dig komma på olika idéer, skriva copy eller hitta nya trender som passar för just din målgrupp. Det finns även nya AI-funktioner i program som Photoshop där AI kan hjälpa dig framställa olika bilder genom att prompta det du vill få fram. ChatGPT är ett verktyg som kan framställa olika bilder, även webbsidor som Canva har även en funktion där man kan få fram en bild genererat av AI på några sekunder. 

5 tips på AI-verktyg som hjälper din digitala marknadsföring

  1. Jasper.AI, hjälper dig skriva text till webb och sociala medier
  2. Ahrefs, hjälper dig med SEO genom bland annat sökordsforskning
  3. AdCreative.AI, skapar annonstext och visuellt innehåll
  4. Hootsuite, hanterar dina sociala medier och hjälper dig identifiera trender
  5. Predis.AI, förbättrar din webbprestanda och ökar din webbtrafik
Untitled design 4 1

SEO

SEO kan vara krångligt för den som inte har någon större erfarenhet och kunskap inom det. AI kan hjälpa till med bland annat att identifiera relevanta sökord och optimera texter. Detta kommer hjälpa dig höja din SEO och hamna högre upp i webbrankingen och generera mer trafik till din hemsida. Du kan även använda AI i dina marknadsföringskampanjer genom att identifiera vart du ska placera dina annonser och när de ska rulla utifrån din målgrupp. Jasper är en hemsida som specifikt till för att använda AI inom marknadsföring, speciellt inom textgenerering. Ahrefs är ytterligare ett verktyg som kan hjälpa dig skriva copy. 

AI och Människan

AI kan göra mycket men inte allt, det är fortfarande viktigt att det är människan som är i huvudrollen. Mycket kan bli utbytt mot AI men det är fortfarande väldigt begränsat vad AI kan göra, det är mer som en hjälpande hand än en ny kollega som kan göra allt arbete som en människa kan göra. Det är också viktigt att utveckla sin kunskap om hur man använder AI på rätt sätt.