5 poddar som vässar din kunskap inom marknadsföring

5 poddar som vässar dina skills inom marknadsföring! 

2022-06-02 0 Comments

Nya trender, algoritmer och funktioner – den digitala marknadsföringsbranschen förändras konstant och det är viktigt att hänga med i svängarna. Ett bra och smidigt sätt att hålla sig uppdaterad är genom poddar! 

Nedan listar vi våra topp 5 poddar med fokus på digital marknadsföring:

MicrosoftTeams image 30

Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund  

I sin podcast intervjuar Tommy Hammarlund branschexperter och marknadsförare för att på så vis sprida kunskap om digital marknadsföring. Hans mål med podden är att själv bli en bättre marknadsförare och samtidigt dela med sig av intressanta samtal med några av Sveriges bästa marknadsförare.  

Denna podcast är en av våra absoluta favoriter! Det är en stor variation bland experter som berör väldigt många områden där de delar med sig av sin expertis och viktiga insikter. Podden är väldigt välgjord och man kan även läsa detaljerad information om respektive poddavsnitt på Tommys hemsidan som innehåller information om företaget och gästerna, kontaktuppgifter, tidsstämplar samt länkar.  

Länk till podden: https://tonyhammarlund.io/podcasts/  

MicrosoftTeams image 27

Sökpodden  

Sökpodden är en podcast för dig som vill veta mer om SEO, SEM, Google och Facebook. Här berör man det senaste nytt inom sök och nya avsnitt släpps varje månad. Sökpodden är en podcast som skapades av företaget Pineberry som grundades år 2007.  

Podden leds av en av Pineberrys grundare Michael Wahlgren som gästas av olika experter inom branschen men även av Pineberrys egna medarbetare.  

Pineberry är själva experter inom sökmotormarknadsföring vilket leder till väldigt intressanta och informativa diskussioner med deras gäster. Vare sig du är en nybörjare eller en specialist på sök kan vi varmt rekommendera denna podcast om du vill förbättra din SEO.  

Länk till podden: https://www.sokmotorkonsult.se/category/sokpodden

MicrosoftTeams image 29

Marketing School – Digital Marketing and Online Marketing Tips 

Marketing School – Digital Marketing and Online Marketing Tips är en daglig podcast med välkända Neil Patel och Eric Siu. Neil Patel anses av många vara en digital marknadsförings guru. Han är även en New York bästsäljare, grundare av flera framgångsrika företag och rankas inom topp 10 på Forbes lista över de bästa marknadsförarna. Eric Siu är CEO på digitala marknadsföringsbyrån Single Grain som har arbetat med bland annat Amazon, Uber och Salesforce.  

Tillsammans delar de med sig av sin kunskap och erfarenheter. Deras podd berör olika områden som: SEO, content marketing, sociala medier, E-postmarknadsföring, CRO, generella marknadsföringstips och mycket mer! Podden har över 50 miljoner nedladdningar och över 2000 avsnitt.  

Då de publicerar korta och dagliga poddavsnitt är detta en perfekt kunskapskälla av din dagliga dos av digital marknadsföring!  

Länk till podden: https://marketingschool.io/ 

MicrosoftTeams image 31

Digitalsnack podcast 

Digitalsnack är en podcast med fokus på sociala medier som ger dig hjälpsamma och konkreta tips. Podcasten drivs av Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti som är ägare av sociala mediebyrån – Digitalsnack.  

Digitalsnack är en guldgruva med en mängd informativa poddavsnitt som berör många olika aspekter inom sociala medier. Här får du ta del av Cecilia och Jennis egen expertis men de gästas även av specialister inom branschen.  

Länk till podden: https://digitalsnack.se/blogg/category/digitalsnack-podcast/  

MicrosoftTeams image 28

Sälj- och marknadspodden

Sälj- och marknadspodden drivs av Anders Hermansson och Lars Dahlberg som är grundare av Business Reflex. I deras podd pratar dem om modern digital marknadsföring och försäljning. Här får du inspiration till att tänka nytt och konkreta tips kring hur man skall göra för att nå de nya digitala köparna.  

Här får du som lyssnare de bästa av båda världar och två områden som går hand i hand för att lyckas på bästa vis. Podden tar upp väldigt relevanta teman och inspirerar lyssnarna till att tänka på hur man ska arbeta med digital marknadsföring och tillväxtfrågor.  

Länk till podden: https://businessreflex.se/podcasts/salj-marknadspodden/