hanna brodda tipsar blogheader 1

Sommarläsning på IT Hälsa – Hanna Brodda tipsar!

2022-07-13 0 Comments

Hanna Brodda tipsar om digitala trender du hittar i flödet på IT-Hälsa

Namnlos 18

Allt fler appar valideras vetenskapligt. Det kommer vi se mer av framöver. Studier som bevisar avsedd effekt och sedan valideras i fler studier. I bästa fall får vi även se de appar i vården, som verkligen stödjer patient och vård. De som gör vården bättre eller säkrare och förlänger liv eller förbättrar livskvalitet för patienten.

Här är ett exempel på publicerad klinisk studie.

VETENSKAPLIG PUBLIKATION REDOVISAR KLINISK EFFEKT FÖR PAINDRAINERS AB UNIKA SMÄRT APP

b2dce0eaa3f63b16 org

Börsen är inte lätt att förutse i dessa dagar, men medtech har medvind.
a) De har en marknad. Många av de börsnoterade medtechföretagen har avancerad sjukvårdsutrustning och är inte beroende av den privata köpkraften. De har också ofta produkter som handlas och exporteras, tillskillnad från de mindre biotechföretagen som introduceras tidigare i produktutvecklingsfasen.
b) De är i fokus för investerare. Det finns ett ökat intresse för hälsa och life science efter att pandemin visade att satsningar på hälsa är en fråga för hela samhällets framtid.
c) Ökade forskningsanslag. Organisationer som delar ut anslag får ökade anslag av stat och EU och forskningen inom life science får större kaka att dela på.

Ett exempel på företag med medvind är Raysearch, som hjälper till precisera strålning av tumörer.

HARRIS HEALTH SYSTEM VÄLJER DOSPLANERINGSSYSTEMET RAYSTATION

Untitled 4 585x388 1

Antalet appar som stödjer prevention har exploderat. Vården har inte mycket fokus på prevention, men vi människor har det. Här är ett exempel på fantastiska digitala hjälpmedel som skulle kunna hjälpa många fler.

UNIK TILLÄMPNING AV AI FÖR ÅTERFALLSVARNING VID VÅRD AV ALKOHOLBEROENDE

hanna brodda 1

Inlägget är skrivet av Hanna Brodda, Science journalist.