vad ar en native artikel IMG Blog content wide 1140x720 1

Vad är en Native artikel?

2021-10-06 0 Comments

Native annonsering, native artiklar, native marketing. Kärt barn har många namn. Men vad är det egentligen och varför ska man använda sig av just native?

Native artiklar är en typ av innehållsmarknadsföring, kort och gott så handlar det om köpt innehåll. Du kan känna igen en native på att det står “sponsrad artikel” eller “annons”. Tanken med native artiklar är att de ska passa in på sajten de publiceras på, vara intressant och ge värde till mottagaren för att i sin tur skapa varumärkeskännedom för avsändaren.

Vad är det då som gör att native artiklar fungerar så bra?

  • Native artiklar är redaktionellt content vilket innebär att mottagaren läser och tar emot informationen på ett sätt som känns naturligt.
  • Native artiklar skapar större uppmärksamhet och mer engagemang än andra typer av annonsformat.
  • Native artiklar har ett relevant innehåll och når genom sin placering ut till precis rätt målgrupp.

Eftersom native artiklar når mottagare som oftast är mer intresserade så ökar också konverteringsgraden betydligt, ofta med hela 60%. Om man jämför med display annonser så är clickraten på native över tre gånger så hög. För företag som har en smal målgrupp så är det extra viktigt att maximera räckvidden, man vill nå ut till alla inom sin nisch och då passar native extra bra som en del av sin marknadsföring.

Så vill du skapa förtroende för ditt varumärke? Då rekommenderar vi att du använder dig av native artiklar!

ITMGMKPCL

Vill du läsa mer om våra marknadsföringstjänster? Klicka in på respektive länk nedan:

IT-kanalen.se

IT-halsa.se

IT-pedagogen.se

IT-finans.se

IT-retail.se

IT-karriar.se

IT-hallbarhet.se

IT-kanalen.dk